Lola biográfia

Név: Lola
Születési idő: 1988.08.14
Csillagjegy: Oroszlán
Kínai: Sárkány

Lola 2005-ben az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjén mutatkozott be először Szerelem című dalával, ahol 5. helyezett lett. Első maxi lemeze 2005. augusztusában jelent meg Álomtánc címmel. A dal közel egy évig a Juventus Rádió egyik legsűrűbben játszott felvétele volt. Az Álomtánc 2005-ben a VIVA Tv legjátszottabb klipjei között szerepelt.

Ugyanebben az évben, szeptemberben felkérést kapott a Barátok közt producerétől Kalamár Tamástól, hogy szerepeljen a legnépszerűbb hazai szappanoperában. Egy hónappal később megjelenik első szólóalbuma Álomtánc címmel.

2006. február végétől Lola a Barátok közt című sorozatban szerepel az RTL Klub a VIVA Tv, és a sajtó kiemelten foglalkozik vele. Lola sorozatbeli szerepléséhez Kalamár Tamás felkérésére íródott a Hallja meg a világ című dal. Zeneszerző: Rakonczai Viktor szöveg: Orbán Tamás
A Hallja meg a világ című sláger több mint két hónapig a Mahasz országos rádiós lista élén szerepelt a hazai előadók közül, valamint a VIVA Chart első helyén. A dal a szakmai körökben is 2006.egyik legnagyobb slágereként van számon tartva.
Március elején a Tibor vagyok, de hódítani akarok című film egyik betétdalaként a Titokban álmodoztunk című Lola felvételt, választották az alkotók.

2006. júniusban minden hazai zenei díjkiosztón az év énekesnő kategóriában a jelöltek között volt, amit meg is nyert. A legnagyobb hazai zenei díj, a VIVA Comet - közönség díj, ahol két előadói kategóriában is jelölték (ami rekordnak számít a hazai díjátadó történetében). Lola 2006 legjobb új előadó kategóriában elsöprő győzelmet aratott, 17 évesen először ő vehette át ezt a díjat (a hazai Comet történetében legfiatalabbként). Ezen kívül Lola nyerte a Popcorn, a Jetix Tv, Bravo Otto év énekesnője közönség díját is ebben az évben.
2007 márciusában megjelenik második nagylemeze, Élj a mának címmel. Az album legnagyobb slágere Mozdulj már címmel jelent meg az ebből készült videót a Lola nap keretein belül, mutattak be először a Viva tv-n. A klipet több mint 400.000 alaklommal nézték meg az egyik legnagyobb internetes zenei oldalon.
2007. április 10., A Tokió Hotel előzeneraként Lola koncertezett a Syma-csarnokban óriási sikerrel.
2006 után 2007-ben ismét Lola kapta az év énekesnője kategóriában a Bravo Otto szobrot illetve megkapta a Viva Comet év női előadója címért járó díjat.
2007 nyarán aranylemez lett az Álomtánc című album.
2007 decemberétől a Coca Cola felkérte karácsonyi kampánya főszereplőjének.

Az ifjú énekesnő két év alatt a legnépszerűbb hazai tinisztárrá nőtte ki magát a rajongók legnagyobb szimpátiáját élvezve.

"Sikert sikerre halmoz Lola (18), hazánk elsőszámú tinisztárja" - Blikk


Lola kedvencei:

Film: Harry Potter, Shrek 1-2, Skarlát betű, Leon a Profi
Színész: Gary Oldman, Antonio Banderas
Színésznő: Natalie Portman, Emma Thompson
Énekes: Ákos, Robbie Williams
Énekesnő: Mariah Carey, Madonna, Cserháti Zsuzsa
Együttes: Sum 41, Good Charlotte, Guns N' Roses, Maroon 5
Könyv: Harry Potter megszállottan
Étel: gyros
Hobbi: olvasás